Velikonoce

12.04.2012 13:18

Velikonoční svátky jsou za námi a těm, kteří nechodí rádi do práce, nezbývá než vyhlížet další květnové svátky, kde by si mohli opět o něco protáhnout víkend.

Chipovy Velikonoce začaly v sobotu v pět ráno, kdy se ochotně naskládal do přepravního boxu v kufru auta a vyrazil směr Mníšek pod Brdy. Kdo si myslel, že Chip bude z dlouhé cesty nervózní, velice se spletl. Chip skoro celou 3h cestu prospal a vypadal, že se mu to snad i líbí. Po příjezdu do nového prostředí se nejdříve seznámil s rodinou a poté i se psí babičkou Jackie. K sobotnímu obědu usedla za stůl (za stoly) již kompletní rodina v počtu 13 lidí, 2 psi a 1 kočka. Oběd tety Jany byl Standou ohodnocen známkou 10 z 10. Odpoledne kvůli nepříznivému počasí se většina času trávila doma a už bylo zřejmé, že s Chipem na zahradě to nebude tak jednoduché. Chip začal naplňovat na první pohled nenápadnou, avšak cílenou a velice promyšlenou demoliční strategii. Udeřil bez varování, tvrdě, rychle a nekompromisně. Budiž země lehká ozdobnému zahradnímu kořenu, ze kterého zůstaly jen parátka, molitanové podložce pro psy, jejíž vnitřnosti se po celé zahradě rozlétly jako čerstvý sníh a dalším potřebným věcem, které byly nepostřehnutelně likvidovány. A to že nás Chip dokáže neustále překvapovat ukázal tím, že si sám spustil hadici na zavlažování trávníku. Jsem zvědav, jestli ho ještě někdy do Mníšku pozvou na návštěvu.

Strýc Petr, známý výrobce místního tajemného lektvaru, měl čerstvě naplněné letošní zásoby této lihoviny, proto jsme ihned po příjezdu začali s degustací. Ochutnali jsme i ročníky předešlé. Ani jsme se nenadáli a společenská konverzace se přesunula do večerních hodin, které byly vyplněny hudbou a doprovázeny tanečními vystoupeními Mořkovských a Mníšeckých umělců. Poté se všichni odebrali do svých postelí a Chip do cestovního boxu v suterénu.

Jak už to ráno chodí po degustaci tajemných lektvarů, nevypadali jsme nikdo moc čerstvě. Nejhůře dle mého názoru vypadal Standa, který se ovšem svým promyšleným fíglem (lahváč + odměrka lektvaru po ránu) opět hodil do formy (forma mu vydržela až do úterý – pozn.aut.). V neděli se počasí trochu umoudřilo, tak jsme dopoledne vyrazili i s Chipem na místní Velikonoční trhy. Pro Chipa to byla další dobrá zkušenost, kdy procházel davy lidí, potkával spousty psů a ještě musel odolávat vůním klobásek a sladkostí z trhových stánků. Poradil si na jedničku. Neděle se nesla v poklidném duchu, kdy většina z nás doplňovala energii po předchozím dni. Vyjímkou byly občasné procházky sa Chipem nebo turnaje ve stolním fotbálku či šipkách. Za nedělní oběd a za čokoládové dezerty si Jana u Standy vyvařila 11,5 bodů z 10 a tím si upevnila pozici absolutní jedničky celého víkendu.

Ráno na Velikonoční pondělí dostaly všechny holky pořádně vyšupáno, aby nám snad neuschly a taky protože nás celý rok pěkně zlobily. Posbírali jsme sladké odměny a po rozloučení vyrazili do svých domovů. Takto vypadaly Chipovy první Velikonoce a myslím, že si je užil stejně jako my. Tímto bych chtěl za všechny poděkovat rodině v Mníšku pod Brdy a už se těšíme na brzké shledání.