První jarní dny

28.03.2012 20:02

Je za námi další Moravský víkend. Tentokrát ovšem naprosto opačný tomu minulému, co se počasí týče. Celý víkend bylo krásně slunečno a teploty sahaly až ke 20°C. Po příjezdu jsme se hned šli podívat do kotce a doufali, že si nás Chip pamatuje a neskončíme jako jeho svačina. Samozřejmě pamatoval :) a nechal se od nás pěkně vydrbat.

Chip už nebydlí v garáži, ale venku v kotci. Oproti naší poslední návštěvě lehce povyrostl, má mohutnější hlavu a konečně se mu postavily obě uši. Vypadá už skoro jako dospělý pes, má krásnou lesklou srst a nádherné zbarvení.

V pátek se muselo patřičně oslavit naše setkání po 6 týdnech, proto padlo pár lahvinek tajemného lektvaru a všichni jsme se bavili nad fotkami jak Chip spal v Tomášové posteli. Sobotní ráno nás vytáhlo krásné ranní slunce z postelí a vyrazili jsme na výlet po hřebenech místních hor. Trasa byla dlouhá a krásná. Co se Chipa týče, nebyl to už ten líný pes, kterého jsme znali. Běhal po lese sem a tam jako by se tam narodil. Postava se mu začíná formovat do atletické figury po Barim. Standa s ním hodně chodí ven a trénuje. Chip taky mnohem lépe slyší na své jméno, naučil se základní povely sedni, lehni, zůstaň a přivolání. Dokonce už spolu zápasíme o figurantský rukáv. Náš výlet končil závěrečným sprintem na vlak, který jsme tak tak stihli. Zpáteční cesta vlakem byla zvolena Standou záměrně, jako další meta výcviku Chipa. Samozřejmě se nástupu do vlaku bál, takže ho tam Standa musel dostrkat. Ve vlaku byl nervózní, ale po spoustě pochval od páníčka a odměně pamlskem se trochu uvolnil. Po návratu domů jsme opalovali obličeje na vstupním schodišti a den jsme zakončili příjemným grilováním a opět tajemným lektvarem. Až jsem se v neděli divil, že Standa dokázal vstát na cvičák.

Cvičák je další velká novinka. Standa dostal od města Mořkov k dispozici kus parcely v polích na vytvoření cvičiště pro psy. Postavil tady překážky, šikmou stěnu, kladinu a výhledově by tady měla stát i maringotka. V neděli tady cvičilo už šest psů včetně Chipa. Standa tomu velí a jde vidět že má obrovské zkušenosti v kynologii. Cvičák bývá dvakrát do týdne a je tady vítán kdokoli. S Chipem tam Standa chodí ještě i mimo tyto dny. Chip se díky tomu rychle učí a jde mu to velice dobře. To co se naučil za pouhý měsíc a půl by mu mohli jiní psi závidět za celý život. Dle mého laického oka pro něj po čase nebude problém složit zkoušky ZVV3 ani IPO3.

Víkend jsme zakončili vyleštěním aut a drobným jarním úklidem kolem baráku. To vše pod stálým dozorem Chipa. Z celého víkendu jsme pořídili fotky, které můžete najít ve fotogalerii. A my se těšíme na další společné zážitky, tentokrát pojede Chip do Mníšku na Velikonoce.